Održiva i spora moda

Važno je da znate da je svaki odijevni predmet koji naručite dizajniran i proizveden u skladu sa principima održive i spore mode. Treehana kreacije su stvarane da biste ih nosili dugi niz godina.

Održivost

Planeta Zemlja ne smije da plaća cijenu za našu odjeću.


Održiva moda podrazumijeva cjelokupan sistem koji je u skladu sa prirodom, životnom sredinom i resursima. Treehana koristi ekološki prihvatljive i održive metode u izradi odjeće. Ovakav pristup se ogleda na svim nivoima rada: dizajn i izrada odjeće, selekcija i nabavka materijala, pakovanje, transport do klijenta, marketing, smart popravka, reciklaža.

Vodeći se principima održivosti osiguravamo minimalne negativne efekte na životnu sredinu:

  • smanjujemo zagađenje vode, vazduha i zemlje,
  • efikasno raspolažemo energijom,
  • koristimo ekološki prihvatljive i reciklirane materijale visokog kvaliteta,
  • osiguravamo smart popravke odjeće kako bi trajala godinama.

Održivost je stil života koji je odgovor na izazove 21. vijeka. Mi ne želimo da ovi izazovi uskraćuju estetiku i jedinstvenost koju donosi moda svakome od nas. Zato je Treehana moda održiva moda.

Spora moda

Kupuj manje, biraj pažljivo i neka ti traje.


Treehana odjeća je odjeća koju karakteriše spora moda. Ali šta to zapravo znači?

Zahvaljujući svojoj estetici, kvalitetu i funkcionalnosti svaki Treehana odijevni predmet je kreiran da traje. I kada kažemo da traje, onda tako i mislimo. Ako treba i godinama. Jedinstven dizajn i mininalistički stil kombinovan sa kvalitetnim materijalima će osigurati da našu odjeću nosite dugi niz godina.

Rezultat ovog pristupa je spora moda, kojoj ne trebaju nove mjesečne kolekcije da bi ispunila svoju estetsku svrhu i učinila vas srećnim. Bezvremenski dizajn i kvalitet izabranih materijala će izmamiti vaš osmijeh na licu, svaki put kada otvorite svoj ormar sa Treehana odjećom.

Zaboravite na mjesečne ili čak sedmične kupovine novih odijevnih predmeta. Pozivamo vas da uživate u sporoj modi, jer mi uživamo u svakom trenutku njenog dizajna i izrade – za vas.