Bezvremenski. Minimalistički. Održivo.

Upoznaj Treehana Clothing

Hvala što ste ovdje i što želite čuti priču o Treehani, modnom brendu koji kreira personalizovane i bezvemenske komade odjeće. Ne postoji bolja osoba da vam je ispriča od Tihane, osnivačice brenda.

Tihana Todić

vlasnica i glavni dizajner

Treehana je nastala 2016. godine ali moja ljubav prema personalizovanom pristupu modi počinje mnoooogo prije toga, od ranih nogu – iz perioda kad sam “pomagala” mami i baki da kroje i šiju odjeću za sebe.

Kada sam osnivala Treehanu, moj plan je bio jednostavno kreirati stvari koje ja lično želim nositi (kad si 183 cm visoka kao ja i nemaš baš mnogo drugih opcija).

Treehana je brend koji slavi žene i njihova tijela, bez obzira na njihov oblik ili veličinu – polazimo od toga da je svako tijelo drugačije i da zaslužuje odjeću po svojoj mjeri u kojoj će se svaka žena osjećati ugodno i samouvjereno.

Naš zaštitni znak su pažljivo promišljeni, bezvremeski krojevi koji se lako kombinuju bilo da je riječ o poslovnim, svečanim ili cozy kombinacijama.

Naša misija je održiva moda – od dizajna do pakovanja što u BiH i regionu nije lako postići. Dok aktivno radimo na ostvarenju naše misije, kreiramo odjeću od kvalitetnih, prirodnih materijala koje vole i naša koža i priroda.

U Treehani ništa nije masovno proizvedeno. Svaki komad je personalizovan, šiven po narudžbi i mjerama. Bez kompromisa, bez viška, bez otpada.

Iako modu nazivamo industrijom, iza svega što radimo i stvaramo stoji ljudsko biće koje kreira stvari za drugo ljudsko biće s namjerom da ga učini sretnijim.

Biće mi zadovoljstvo, ukoliko sam i vas učinila sretnijim.