Bezvremenski. Minimalistički. Održivo.

Ove tri riječi će najprije opisati filozofiju našeg dizajna i prizvodnje odjeće, bez dugačkih tekstova…

Brend Treehana je 2014. godine osnovala dizajnerka Tihana Todić, sa jasnim ciljevima i težnjom: Da kreira odjeću koja inspiriše, odjeću koja je dio naših života, koja je održiva i koja će ostaviti minimalni ekološki trag u svijetu oko nas. Pro tome jedinstven estetski i funkcionalni dizajn igraju važnu ulogu.

Ova težnja je zadržana do današnjeg dana i jedna je od najvažnijih vrijednosti brenda Treehana. Dizajniramo odjeću sa visokim estetskim atributima, izraženom funkcionalnošću, visokim kvalitetom i dizajnom koji će se isticati i koji će da traje. Na ovaj način stvaramo odjeću koju ne nosite jednu sezonu i nakon toga ostavljate u zagrljaju zaborava vašeg ormara. Stvaramo odjeću koju volite, odjeću kojoj se uvijek ponovo vraćate.

Čvrsto smo odlučni da svaki (i zaista tako mislimo, svaki) odijevni predmet koji izradimo bude proizvod individualnih potreba naših klijenata, nadahnut vrijednostima Treehana brenda: minimalizam, neprolaznost, visoka funkcionalnost, jedinstvenost, kvalitet, ekološka održivost.

Našu odjeću izrađujemo ručno, prema mjerama naših klijenata.

Ako sreća i stil života nisu univerzalni i stvar su svakog pojedinca, smatramo da i oblik, dizajn i veličina odjeće takođe ne smiju da podliježu univerzalnim kriterijumima.

Održiva moda

Od dizajna do izbora materijala, od izrade do pakovanja, od slanja pošiljke do popravke odjeće… Svaki korak smo pažljivo planirali kako bi Treehana moda bila održiva, sa minimalnim ekološkim opterećenjem.

Dizajn Treehana odjeće povjeren njenom prvobitnom stvaraocu i osobi koja će gore napisano najbolje prenijeti na krojeno platno.