“Ako je zaista istina da odijelo (moda) čini čovjeka, onda je zadatak dizajnera i više nego odgovoran posao.”

Brend Treehana je 2014. godine osnovala dizajnerka Tihana Todić, tada sa jednim ciljem i jednom željom: Da kreira odjeću koja inspiriše, odjeću koja je dio naših života.

Ova težnja je zadržana do današnjeg dana i ujedno je jedna od ključnih vodilja brenda Treehana. Dizajniramo, kreiramo i proizvodimo odjeću koja je inspirisana svakodnevnim životom, njegovim potrebama i maštom koja je sastavni dio srećnog života svakog pojedinca.

Obzirom da je sreća individualna stvar, razumljivo je da i naša odjeća mora da odgovara potrebama pojedinca. Stoga smo čvrsto odlučili da svaki (i zaista tako mislimo, svaki) odijevni predmet koji izradimo bude proizvod individualnih potreba naših klijenata, nadahnut vrijednostima našeg brenda: minimalizam, neprolaznost, praktičnost, ljepota, sreća i kvalitet. Našu odjeću izrađujemo ručno, prema mjerama naših klijenata. Ako sreća i stil života nisu univerzalni, smatramo da i oblik i veličina odjeće to na mogu da budu.

Upravo iz tog razloga je dizajn Treehana odjeće povjeren njenom prvobitnom stvaraocu i osobi koja će gore napisano najbolje prenijeti na krojeno platno.